Now showing items 1-11 of 11

    • Application of Replacing Watermelon Seeds (Waste) by Peanuts in Thai Foods. 

      Tungsatitporn, Dduangkamol; Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2016-09-01)
      The purpose of this study was physical and chemical analysis of watermelon seeds (waste) the markets , Study of optimize replacing watermelon seeds (waste) by peanuts in thai foods process and consumer acceptability ...
    • Application of Watermelon Rinds for Convenience Foods Production 

      Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; Tungsatitporn, Duangkamol; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; ดวงกมล ตั้งสถิตพร (2016-09-01)
      A study of the watermelon rind the right to produce the best recipe Watermelon Cake. The ratio of the total amount of chicken. The third level is 28:17 watermelon rind that has an average overall score 7.03, 7.00, 7.00, ...
    • Developing the potential of jackfruit seed for food production 

      Tungsatitporn, Duangkamol; Pedcharat, Kasarin; Sakulyunyongsuk, Nopporn (2017-11-03)
      The purpose of this study was developing of jackfruit seeds for food production. Experiments consisted of marketing snacks food from cereal base and then studing physical analysis and consumer acceptability indicated of ...
    • Development of prototype products from waste rice for teenage consumer 

      Tungsatitporn, Duangkamo; Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2020-01-07)
      Development of prototype products from waste rice for teenage consumer. The purpose of this study was developing formula and prototype of waste rice for food production. The waste rice could be used as rice in 100% for ...
    • Food products development from waste of copra meal 

      Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; Tungsatitpopn, Duangkamol (2015-05-21)
      เกล็ดขนมปังจากกากมะพร้าวโดยมีวัตถุประสงค์ทำการสำรวจผลิตภัณฑ์เกล็ดขนมปังใน ท้องตลาด ที่ได้รับความนิยมจากผู้บริโภคพบว่า ซึ่งมีคุณลักษณะที่คล้ายคลึงกันและแตกต่างกัน เล็กน้อย มีทั้งสีขาว สีออกเหลืองอ่อน เกล็ดขนมปังขนาดใหญ่ ...
    • Handbook of milk and milk products to consume of monk 

      Phuenpipob, Chompoonuch; Kee-ariyo, Chayapat; Suteebut, Nomjit; Tungsatitporn, Duangkamo; Saetang, Duangrat; ชมภูนุช เผื่อนพิภพ; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; น้อมจิตต์ สุธีบุตร; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2020-01-08)
      Milk and milk products are complex foods which do not drink late at night but there are conflicts that cause confusion about milk, milk products and drinking beverages which have some milk should or should not consume. ...
    • Product Development of Liquid Soap with Banana Peel Pulp for Creating Career 

      Tungsatitporn, Duangkamol; Sakulyunyonfsuk, Nopporn; Chongpraseart, Kitti (2015-05-19)
      Development of Liquid Soap with Banana Peel Pulp. We have studied the process of developing a recipe and product processing, pulp, peel bananas: banana peel and pulp of 3levels, which take data from a survey of consumer ...
    • Product development of mushroom in moo yaw chips 

      Tungsatitporn, Duangkamol; Techotirodt, Duangsuda; Suteebut, Nomjit; Phuenpipob, Chompoonuch; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; ดวงสุดา เตโชติรส; น้อมจิตต์ สุธีบุตร; ชมภูนุช เผื่อนพิภพ (2020-01-07)
      The purpose of this study was developing formula and prototype of mushroom in Moo Yaw chips for food production. The mushroom could be used as fat replacer in meat products 100%. The products have water holding capacity, ...
    • The Study of extraction method of blooming lotus extracts 

      Soteyome, Thanapop; Kee-ariyo, Chayapat; Pedcharat, Kasarin; Techotirodt, Duangsuda; ธนภพ โสตรโยม; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงสุดา เตโชติรส; นพพร สกุลยืนยงสุข; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2017-11-06)
      การศึกษาวิธีการสกัดน้ำปรุงทิพย์จากดอกบัวบานโดยศึกษาดอกบัวทั้ง 4 ชนิด คือ ดอกบัวหลวง ดอกบัวตอง ดอกบังคู่ ดอกบัวฉลองขวัญ ซึ่งจะศึกษาหาดอกบัวที่มีประสิทธิภาพมากที่สุด เพื่อหาว่าในจำนวน 4 ชนิดนี้ ชนิดใดให้กลิ่น รสชาติที่ดีที่สุด ...
    • Utilizing core pineapple and phufa tea in drinking jelly 

      ตั้งสถิตพร, ดวงกมล; จรเสมอ, ธันย์ชนก; เอมอมร, ชิดชนก (2015-05-21)
      The study of utilizing core pineapple and phufa tea in drinking jelly. The purpose of this study and processing in add fiber from core pineapple wasted and Phufa tea in drinking jelly. The resulfs showed that formulation ...
    • การทดสอบประสิทธิภาพการยับยั้งแบคทีเรีย Escherichia coli และ Salmonella spp. ของสารสกัดจากหอมหัวใหญ่ 

      Soteyome, Thanapop; ธนภพ โสตรโยม; Pedcharat, kasarin; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; Sakulyunyongsuk, Nopporn; นพพร สกุลยืนยงสุข; Tungsatitporn, Duangkamol; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; Duangrat, Saetang; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; Chongpraseart, Kitti; กิตติ ช้องประเสริฐ (2016-09-08)
      จากการศึกษาการสกัดสารสกัดหยาบจากหอมหัวใหญ่ ด้วยวิธีการแช่ยุ่ย (marceration) โดยใช้ตัวทาละลาย 3 ชนิด คือเฮกเซน , เอทานอล และเมทานอล พบว่าการสกัดสารสกัดหยาบจากหอมหัวใหญ่ที่มีน้าหนักแห้ง 2 กิโลกรัม จะได้ปริมาณสารสกัดหยาบที่ ...