Now showing items 1-6 of 6

    • Application of Replacing Watermelon Seeds (Waste) by Peanuts in Thai Foods. 

      Tungsatitporn, Dduangkamol; Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2016-09-01)
      The purpose of this study was physical and chemical analysis of watermelon seeds (waste) the markets , Study of optimize replacing watermelon seeds (waste) by peanuts in thai foods process and consumer acceptability ...
    • Application of Watermelon Rinds for lce-cream and Desserts. 

      Sakulyunyongsuk, Nopporn; Thedkwanchai, Sumapap; Saetang, Duangrat; นพพร สกุลยืนยงสุข; สุมภา เทิดขวัญชัย; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; กัลทิมา เชาว์ชาญชัยกุล; ปิยะพงษ์ ปานแก้ว; วรนุช ดีละมัน (2016-08-31)
      การประยุกต์ใช้เปลือกแตงโมในผลิตภัณฑ์ไอศครีมและขนมหวาน มีวัตถุประสงค์เพื่อพัฒนาผลิตภัณฑ์ ไอศครีม เยลลี่ และแยมจากเปลือกแตงโมที่เหลือทิ้งมา ศึกษาคุณสมบัติทางกายภาพ ทางเคมี ทางด้านประสาท สัมผัส และศึกษาการยอมรับของผลิตภัณฑ์ ...
    • Developing the potential of edible Jackfruit bulb for convenience food production 

      Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; Sukko, Duangkhae; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; ดวงแข สุขโข (2018-02-19)
    • Development of instant pad-thai rice noodles to the commercial quality 

      Suteebut, Nomjit; Saetang, Duangrat; Phuenpipob, Chompoonuch; Pijukkana, Pracha; น้อมจิตต์ สุธีบุตร; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; ชมภูนุช เผื่อนพิภพ; ประชา พิจักขณา (2020-01-08)
      This research aims to study the base formulation of Pad Thai noodle, to study on type and quantity of modified starch in Instant Pad-Thai noodle. To study on the amount of Pad Thai sauce to supplement in Pad Thai noodle. ...
    • Development of prototype products from waste rice for teenage consumer 

      Tungsatitporn, Duangkamo; Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2020-01-07)
      Development of prototype products from waste rice for teenage consumer. The purpose of this study was developing formula and prototype of waste rice for food production. The waste rice could be used as rice in 100% for ...
    • The Study of extraction method of blooming lotus extracts 

      Soteyome, Thanapop; Kee-ariyo, Chayapat; Pedcharat, Kasarin; Techotirodt, Duangsuda; ธนภพ โสตรโยม; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงสุดา เตโชติรส; นพพร สกุลยืนยงสุข; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2017-11-06)
      การศึกษาวิธีการสกัดน้ำปรุงทิพย์จากดอกบัวบานโดยศึกษาดอกบัวทั้ง 4 ชนิด คือ ดอกบัวหลวง ดอกบัวตอง ดอกบังคู่ ดอกบัวฉลองขวัญ ซึ่งจะศึกษาหาดอกบัวที่มีประสิทธิภาพมากที่สุด เพื่อหาว่าในจำนวน 4 ชนิดนี้ ชนิดใดให้กลิ่น รสชาติที่ดีที่สุด ...