Now showing items 1-8 of 8

    • Developing the potential of durian meat fall grade in food products 

      Auppatak, Chaowalit; Suttha, Valaiporn; Phadungsilp, Pantip; Ooaymaweerahirun, Premraphi (2017-08-31)
      This research has the purpose to study about the process of transforming of food products supplemented with five types of ripe durian, having grade failure. It aims to study about quality of food products transformed from ...
    • The potential development of chili paste products from pineapple falls size 

      Klinmalai, Laddawan; ลัดดาวัลย์ กลิ่นมาลัย; Thedkwanchai, Sumapar; สุมภา เทิดขวัญชัย; Ooaymaweerahirun, Premraphi; เปรมระพี อุยมาวีรหิรัญ (2020-08-14)
      This research is an experimental research. To study the pineapple chili falls size to develop a product ready for consumption adds value to the products. By studying the types of chili chili 3 chili hell catfish. Chili ...
    • The potential development of chilli paste products from cassava 

      Ooaymaweerahirun, Premraphi; เปรมระพี อุยมาวีรหิรัญ; Klinmalai, Laddawan; ลัดดาวัลย์ กลิ่นมาลัย; Pengwon, Tititporn; ฐิติพร เพ็งวัน (2020-08-27)
      The purpose of this research to study the process of destruction of cyanide in cassava. Prior to use in product of Thai pastes and study use of cassava in Thai pastes production of 4 types in tha dang pastes, roasted chili ...
    • The potential development of instant sauce from the pineapple 

      Ooaymaweerahirun, Premraphi; เปรมระพี อุยมาวีรหิรัญ; Auppathak, Chaowalit; เชาวลิต อุปฐาก; Klinmalai, Laddawan; ลัดดาวัลย์ กลิ่นมาลัย; Suteebut, Nomjit; น้อมจิตต์ สุธีบุตร (2020-08-27)
      The objective of this research is to study the suitable production process in the production of Pad Thai sauce, Crispy rice noodle sauce (Mee krob) and three mixed flavors sauce (Sam-rod) by using pineapples juice as the ...
    • Potential development the flour from durian peel for cereal beverage products 

      Pengwon, Tititporn; Ooaymaweerahirun, Premraphi; Klinmalai, Laddawan; ฐิติพร เพ็งวัน; เปรมระพี อุยมาวีรหิรัญ; ลัดดาวัลย์ กลิ่นมาลัย (2020-01-08)
      The purpose of this study was to optimize the formula of cereal drink. Ninetyoneto ninety-three percent of red kidney bean, three to five percent of peanut andone to three percent of Job’s tear were studied by using Mixture ...
    • Potential of local wisdom to add value to local and traditional food crops of praknamdaeng community, Amphawa, Samutsongkhram 

      Bunna, Photchanee; Wichiranon, Songsiri; Ooaymaweerahirun, Premraphi; พจนีย์ บุญนา; ทรงสิริ วิชิรานนท์; เปรมระพี อุยมาวีรหิรัญ (2017-10-17)
      The purposes of this research were to investigate the types of local foods of Praknamdaeng Community and the potential of local wisdom of the community’s traditional foods in the aspect of raw material resources, production ...
    • Potential to add value to local and traditional food crops of Pracknamdaeng community, Ampa Wa, Samutsongkhram 

      Bunna, Photchanee; Wichiranon, Songsiri; Ooaymaweerahirun, Premraphi (2018-07-26)
      The purposes of this research were to investigate the types of local foods of Praknamdaeng Community and the potential of local wisdom of the community’s traditional foods in the aspect of raw material resources, production ...
    • การบูรณาการองค์ความรู้ในการพัฒนาศักยภาพผลิตภัณฑ์อาหารจากสับปะรด เพื่อเพิ่มมูลค่าทางการตลาด และความยั่งยืนเชิงพาณิชย์ระดับชุมชน 

      Auppathat, Chaowalit; เชาวลิต อุปฐาก; Suttha, Walaiporn; วไลภรณ์ สุทธา; Othong, Jirapat; จิราภัทร โอทอง; Bunyasawat, Jadeniphat; เจตนิพัทธ์ บุณยสวัสดิ์; Bunna, Photchanee; พจนีย์ บุญนา; Bhoosem, Chakkrawut; จักราวุธ ภู่เสม; Ooaymaweerahirun, Premraphi; เปรมระพี อุยมาวีรหิรัญ; Klinmalai, Laddawan; ลัดดาวัลย์ กลิ่นมาลัย; Suteebut, Nomjit; น้อมจิตต์ สุธีบุตร; Thedkwanchai, Sumapar; สุมภา เทิดขวัญชัย (2022-05-08)
      งานวิจัยนี้ได้ศึกษาการพัฒนาศักยภาพสับปะรดตกเกรดในการผลิตผลิตภัณฑ์อาหารแปรรูป ผลการศึกษา มีดังนี้ ศึกษาการสำรวจพฤติกรรมผู้บริโภคถึงผลิตภัณฑ์ที่ทำจากสับปะรดตกเกรด ที่ผู้บริโภคนิยมรับประทานถ้าจะนำสับประรดไปแปรรูปเป็นผลิตภั ...