Show simple item record

dc.contributor.authorPolyium, Udomdejaen_US
dc.contributor.authorNa Thaisong, Phinthidaen_US
dc.contributor.authorอุดมเดชา พลเยี่ยมen_US
dc.contributor.authorปิ่นธิดา ณ ไธสงen_US
dc.date.accessioned2017-10-17T05:38:46Z
dc.date.available2017-10-17T05:38:46Z
dc.date.issued2017-10-17
dc.identifier.urihttp://repository.rmutp.ac.th/handle/123456789/2206
dc.descriptionรายงานวิจัย -- มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลพระนคร, 2559en_US
dc.description.abstractThe Potential of food crops in the Phraek Nam Daeng community Amphawa, Samut Songkhram province for food security and sustainable use of biodiversity, Local plants were tested phytochemical composition, antioxidant activity, antimicrobial activity and nutritional analysis. The results showed that phytochemical composition of local plants most of the cardiac glycosides, tannins and antraquinones. Acanthus is the highest antioxidant activity, Kloe and Hnampugda respectively. Antimicrobial activity of both Gram-positive bacteria. Gram- negative bacteria and yeast is very low.The nutritional value is the maximum on each side, The amount of water is Phak, Protein is Acanthus, Fat is Hnampugda, fiber is Kloe and carbohydrate is Hnampugda.en_US
dc.description.sponsorshipRajamangala University of Technology Phra Nakhonen_US
dc.language.isothen_US
dc.subjectFooden_US
dc.subjectFood securityen_US
dc.subjectอาหารen_US
dc.subjectพืชท้องถิ่นen_US
dc.subjectชุมชนแพรกหนามแดงen_US
dc.titlePotential of food crops in the Phraek Nam Daeng community Amphawa, Samut Songkhram province for food security and sustainable use of biodiversityen_US
dc.title.alternativeศักยภาพด้านอาหารของพืชท้องถิ่น ชุมชนแพรกหนามแดง อำเภออัมพวา จังหวัดสมุทรสงครามเพื่อความมั่นคงทางอาหารและการใช้ประโยชน์ จากความหลากหลายทางชีวภาพอย่างยั่งยืนen_US
dc.typeResearch Reporten_US
dc.contributor.emailauthorarit@rmutp.ac.then_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record