Recent Submissions

  • Conservation and publicizing of Thai flowers art : Wedding case study 

    Srihawattanakul, Piyathida; ปิยะธิดา สีหะวัฒนกุล; Chantakul, Sukunya; สุกัญญา จันทกุล; Owajariyapitak, Darunee; ดรุณี โอวจริยาพิทักษ์; Kaewwongsiri, Manit; มานิตย์ แก้ววงษ์ศิริ; Thaitiang, Araya; อารยะ ไทยเที่ยง; Jaiton, Anusorn; อนุสรณ์ ใจทน (2016-09-08)
    The purpose of the study is as follows : 1) to collect and study Thai floral art in wedding ceremony 2) to produce the digital media namely Thai floral art in wedding ceremony 3) to survey the satisfaction of the target ...
  • The Development of video program commercial carving to access ASEAN 

    Tapin, Suriya; สุริยา เทพิน; Hongrattanavorakit, Sakarin; ศักรินทร์ หงส์รัตนาวรกิจ; Boonyarutkalin, Thanaphan; ธนพรรณ บุณยรัตกลิน; Deejali, Payao; พเยาว์ ดีใจ; Phonphanpipat, Somsamorn; สมสมร พรพรรณพิพัฒน์ (2016-09-08)
    The purposes of the study were firstly to develop video program on commercial fruits and vegetables carving for accessing to ASEAN, secondly to find out the video efficiency based on 80/80 criteria and lastly to survey the ...
  • การทดสอบประสิทธิภาพการยับยั้งแบคทีเรีย Escherichia coli และ Salmonella spp. ของสารสกัดจากหอมหัวใหญ่ 

    Soteyome, Thanapop; ธนภพ โสตรโยม; Pedcharat, kasarin; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; Sakulyunyongsuk, Nopporn; นพพร สกุลยืนยงสุข; Tungsatitporn, Duangkamol; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; Duangrat, Saetang; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; Chongpraseart, Kitti; กิตติ ช้องประเสริฐ (2016-09-08)
    จากการศึกษาการสกัดสารสกัดหยาบจากหอมหัวใหญ่ ด้วยวิธีการแช่ยุ่ย (marceration) โดยใช้ตัวทาละลาย 3 ชนิด คือเฮกเซน , เอทานอล และเมทานอล พบว่าการสกัดสารสกัดหยาบจากหอมหัวใหญ่ที่มีน้าหนักแห้ง 2 กิโลกรัม จะได้ปริมาณสารสกัดหยาบที่ ...
  • Factors affecting to attitude to work in factory of garment industry of students in faculty of Home Economics Technology Rajamangala University of Technology Phra Nakhon 

    Khaengpenkhae, Sattha; ศรัทธา แข่งเพ็ญแข; Chantrapakajee, Sutee; สุธี จันทราภาขจี (2016-09-06)
    The study was aimed to investigate the production of banana fiber that was suitable for decorating handicraft basketry, examine its effectiveness, develop decorative handicraft materials for basketry from fibrous layer on ...
  • A Valuation of recreational value of Makut Rommaayasaran Park, Changwat Nonthaburi 

    Soteyome, Thanapop; ธนภพ โสตรโยม (2016-09-05)
    Although the recreationl service of the Makut Rommaayasaran Park, Changwat Nonthaburi is considered as the non-priced social welfare, it can be evaluated for the recreational value from the individual travel cost method. ...
  • Development of basketry decoration material made of natural fiber 

    Rampungjit, Rungrutai; Sorose, Apirat; Daocharoenporn, Nion; รุ่งฤทัย รำพึงจิต; อภิรัติ โสฬศ; นิอร ดาวเจริญพร (2016-09-04)
    The study was aimed to investigate the production of banana fiber that was suitable for decorating handicraft basketry, examine its effectiveness, develop decorative handicraft materials for basketry from fibrous layer on ...
  • Yarn development from rice straw to commercial 

    Hattayanont, Autcha; Sioyraya, Bussara; Theeramongkol, Praparnporn; อัชชา หัทยานานนท์; บุษรา สร้อยระย้า; ประพาฬภรณ์ ธีรมงคล (2016-09-04)
    This research is Yarn Development from Rice straw to commercial. It aims to study the process of seperating fibers from rice straw. To study the physical properties of fibers from rice straw and to study the process of ...
  • Study and development Local Thai Dessert (Suphanburi), from wisdom local to commercial 

    Thimthong, Sansanee; Suwannarak, Jomkhawn; Phuenpipob, Chompoonuch; Mangkornsila, Narusorn; ศันสนีย์ ทิมทอง; จอมขวัญ สุวรรณรักษ์; ชมภูนุช เผื่อนพิภพ; นฤศร มังกรศิลา (2016-09-04)
    This research aims to gather the wisdom of the local confectionery. Suphanburi study based products to guide development toward commercialization. Transferring knowledge to To those related to benefits. Data were collected ...
  • Vocational Curriculum Course for Income Promotion of Elder at Elder Club in Tambon Uthai, Ampor Uthai , Pranakhornsriayudhaya Province 

    Sorose, Apirat; Dowcharoenporn, Nion; Rumpungjit, Rungrutai; อภิรัติ โสฬศ; นิอร ดาวเจริญพร; รุ่งฤทัย ราพึงจิต (2016-09-03)
    The purposes of this study were to 1) develop a professional skills course for promoting income of the elderly at the senior people club in Uthai district, Ayutthaya, 2) evaluate the effectiveness of the professional skills ...
  • Application of Watermelon Rinds for Bakery Products 

    Keeariyo, Chayapat; Chomchom, Nantawan; Thedkwanchai, Sumapar; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; นันทวัน ชมโฉม; สุมภา เทิดขวัญชัย (2016-09-03)
    The purpose of the application of watermelon rinds for bakery products is to study an appropriate amount of used watermelon rinds in four of bakery products, such as cookie bar, fruit cake, Eclair with vanilla cream and ...
  • Care label and symbol for textile products 

    Theeramongkol, Praparnporn; Hattayanont, Autcha; Pichitdej, Tritika; ประพาฬภรณ์ ธีรมงคล; อัชชา หัทยานานนท์; ไตรถิกา พิชิตเดช (2016-09-02)
    This research is Care label and Symbol design for native textile products. The purpose of this research were 1) to study and design the care label and symbol design of native textile products. 2) to design the care label ...
  • An analysis on the efficiency of the usage of buildings 

    Huayhongthong, Ratimakant; Anucharnan, Angsana; Deejai, Payao; รติมากานต์ ห้วยหงษ์ทอง; อังสนา อนุชานันท์; พเยาว์ ดีใจ (2016-09-02)
    โครงการวิจัย เรื่อง การวิเคราะห์ประสิทธิภาพการใช้อาคารเรียน คณะเทคโนโลยีคหกรรมศาสตร์ มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาและวิเคราะห์การใช้พื้นที่อาคารเรียน โดยเฉพาะห้องเรียน ทฤษฎีและห้องปฏิบัติการ คณะเทคโนโลยีคหกรรมศาสตร์ ...
  • The Self-development needs in preparation to enter ASEAN community for the students of Faculty of Home Economics Technology, Rajamangala University of Technology Phra Nakhon 

    Owajariyapitak, Darunee; Chavalekyangkul, Siraporn; Visitwongsagorn, Punnee; ดรุณี โอวจริยาพิทักษ์; ศิราภรณ์ ชวเลขยางกูร; พรรณี วิศิษฎ์วงศกร (2016-09-01)
    The survey research aimed to: 1) study the levels of self-development needs in preparation to enter AEC; 2) make a comparison of the students’ needs levels in aspects of personal data; and 3) propose appropriate forms of ...
  • Application of Watermelon Rinds for Convenience Foods Production 

    Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; Tungsatitporn, Duangkamol; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; ดวงกมล ตั้งสถิตพร (2016-09-01)
    A study of the watermelon rind the right to produce the best recipe Watermelon Cake. The ratio of the total amount of chicken. The third level is 28:17 watermelon rind that has an average overall score 7.03, 7.00, 7.00, ...
  • Application of Replacing Watermelon Seeds (Waste) by Peanuts in Thai Foods. 

    Tungsatitporn, Dduangkamol; Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2016-09-01)
    The purpose of this study was physical and chemical analysis of watermelon seeds (waste) the markets , Study of optimize replacing watermelon seeds (waste) by peanuts in thai foods process and consumer acceptability ...
  • The Development Product from Pineapple for proceeds support Student secondary education, Muang Chaiyaphum District, Chaiyaphum 

    Chanasith, Kamonbhibhat; Paemongkol, Prachya; Dangsungwal, Nanoln; Aphapattarawarodom, Khame; Mangkornsila, Narusorn; Pomchaingpin, Sasithon; กมลพิพัฒน์ ชนะสิทธิ์; ปรัชญา แพมงคล; เขม อภิภัทรวโรดม; นฤศร มังกรศิลา; ศศิธร ป้อมเชียงพิณ (2016-09-01)
    The development of processed pineapple product for export, to promote extra income of high school students in Muang district, Chaiyaphum province. The purpose of this research is to develop the quality of processed pineapple ...
  • Development of Readymade Sauce Product from Water melon Rinds wast 

    Auppathat, Chaowalit; Suttha, Walaiporn; Bunyasawat, Jetniphat; เชาวลิต อุปฐาก; วไลภรณ์ สุทธา; เจตนิพัทธ์ บุณยสวัสดิ์ (2016-09-01)
    This research had objectives to study the proper amount of adding of unused water melon peel in products of tomato sauce, chili sauce, pizza sauce and seafood sauce. This research studied the nutritional value of sauce ...
  • Application of Watermelon Rinds for lce-cream and Desserts. 

    Sakulyunyongsuk, Nopporn; Thedkwanchai, Sumapap; Saetang, Duangrat; นพพร สกุลยืนยงสุข; สุมภา เทิดขวัญชัย; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; กัลทิมา เชาว์ชาญชัยกุล; ปิยะพงษ์ ปานแก้ว; วรนุช ดีละมัน (2016-08-31)
    การประยุกต์ใช้เปลือกแตงโมในผลิตภัณฑ์ไอศครีมและขนมหวาน มีวัตถุประสงค์เพื่อพัฒนาผลิตภัณฑ์ ไอศครีม เยลลี่ และแยมจากเปลือกแตงโมที่เหลือทิ้งมา ศึกษาคุณสมบัติทางกายภาพ ทางเคมี ทางด้านประสาท สัมผัส และศึกษาการยอมรับของผลิตภัณฑ์ ...
  • Factors Affecting of Efficient Using in Electronic Document System of Rajamangala University of Technology Phra Nakhon 

    Trisong, Yachitha; Huayhongthong, Ratimakan; Anucharnan, Angsana; ญาฌิฐา ตรีสงฆ์; รติมากานต์ ห้วยหงษ์ทอง; อังสนา อนุชานันท์ (2016-08-31)
    การวิจัยเรื่อง ปัจจัยที่มีผลต่อการใช้ระบบสารบรรณอิเล็กทรอนิกส์อย่างมีประสิทธิภาพ ของมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลพระนคร วัตถุประสงค์ของโครงการวิจัย เพื่อศึกษาพฤติกรรมการใช้งานระบบสารบรรณอิเล็กทรอนิกส์ ของบุคลากร มหาวิทยาลั ...
  • A studies of Tamarind pulp in tamarind gummy products for Kaosan Community Enterprise 

    Manarote, Apinya; Suttha, Walaiporn; Bunyasawat, Jetniphat; Tubbiyam, Prassanee; Auppathat, Chaowalit; Bhoosem, Chakkrawut; อภิญญา มานะโรจน์; วไลภรณ์ สุทธา; เจตนิพัทธ์ บุณยสวัสดิ์; ปรัศนีย์ ทับใบแย้ม; เชาวลิต อุปฐาก; จักราวุธ ภู่เสม (2016-08-31)
    The objective of this research to study the basic 3 formulas of tamarind gummy products ,physicals and chemical properties of final product of this research by 9- point hedonic scale of 30 examiner laboratory. The results ...

View more