Now showing items 1-20 of 248

    • Analysis of grounding system overvoltage in high voltage substation by ATP/EMTP 

      Chalardsakul, Tanawat (2010-08-27)
      The analysis of the grounding system overvoltage in High voltage substation will be held at Bumnetnarong substation, Electricity Generating Authority of Thailand ( EGAT ) by using ATP draw for grounding system’s model of ...
    • An analysis of the economic environment for the elderly restaurant business for a business model case study : Bang Sue, Districts 

      Aphiphattharawarodom, Khame; เขม อภิภัทรวโรดม; Kaewraksa, Kanyanas; กัญญานัส แก้วรักษา; Klubdee, Nidchakarn; ณิชากานต์ กลับดี (2022-05-09)
      Research on Restaurant Demand for Seniors in Bang Sue, Dusit and Phra Nakhon Districts, Bangkok The objective was to study consumer behavior of the elderly. Food demand for senior citizens in Bang Sue, Dusit and Phra Nakhon ...
    • An analysis on the efficiency of the usage of buildings 

      Huayhongthong, Ratimakant; Anucharnan, Angsana; Deejai, Payao; รติมากานต์ ห้วยหงษ์ทอง; อังสนา อนุชานันท์; พเยาว์ ดีใจ (2016-09-02)
      โครงการวิจัย เรื่อง การวิเคราะห์ประสิทธิภาพการใช้อาคารเรียน คณะเทคโนโลยีคหกรรมศาสตร์ มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาและวิเคราะห์การใช้พื้นที่อาคารเรียน โดยเฉพาะห้องเรียน ทฤษฎีและห้องปฏิบัติการ คณะเทคโนโลยีคหกรรมศาสตร์ ...
    • An Analytical study of art invents from Thai art in Rattanakosin island 

      Phongsai, Sucheera; SihaWattakul, Piyathida; chunthkul, Sukunya; Jaiton, Anusorn (2014-06-13)
      The purposes of this research were to analyze types and displays of fresh flower and banana leaf works in Thai arts at the temples in Rattanakosin Island and to set the product layouts and displays. ...
    • Application of germinated brown rice in Thai deserts 

      เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; นพพร สกุลยืนยงสุข; ดวงรัตน์ แช่ตั้ง (2012-04-23)
      Development Project of Application of germinated brown rice in Thai deserts aimed to develop 3 kinds of Thai dessert recipes and process which consisted of Bua loi Frozen, Taohuay, Lot Chong (A traditional Thai dessert ...
    • Application of Replacing Watermelon Seeds (Waste) by Peanuts in Thai Foods. 

      Tungsatitporn, Dduangkamol; Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2016-09-01)
      The purpose of this study was physical and chemical analysis of watermelon seeds (waste) the markets , Study of optimize replacing watermelon seeds (waste) by peanuts in thai foods process and consumer acceptability ...
    • Application of Watermelon Rinds for Bakery Products 

      Keeariyo, Chayapat; Chomchom, Nantawan; Thedkwanchai, Sumapar; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; นันทวัน ชมโฉม; สุมภา เทิดขวัญชัย (2016-09-03)
      The purpose of the application of watermelon rinds for bakery products is to study an appropriate amount of used watermelon rinds in four of bakery products, such as cookie bar, fruit cake, Eclair with vanilla cream and ...
    • Application of Watermelon Rinds for Convenience Foods Production 

      Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; Tungsatitporn, Duangkamol; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; ดวงกมล ตั้งสถิตพร (2016-09-01)
      A study of the watermelon rind the right to produce the best recipe Watermelon Cake. The ratio of the total amount of chicken. The third level is 28:17 watermelon rind that has an average overall score 7.03, 7.00, 7.00, ...
    • Application of Watermelon Rinds for lce-cream and Desserts. 

      Sakulyunyongsuk, Nopporn; Thedkwanchai, Sumapap; Saetang, Duangrat; นพพร สกุลยืนยงสุข; สุมภา เทิดขวัญชัย; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2016-08-31)
      การประยุกต์ใช้เปลือกแตงโมในผลิตภัณฑ์ไอศครีมและขนมหวาน มีวัตถุประสงค์เพื่อพัฒนาผลิตภัณฑ์ ไอศครีม เยลลี่ และแยมจากเปลือกแตงโมที่เหลือทิ้งมา ศึกษาคุณสมบัติทางกายภาพ ทางเคมี ทางด้านประสาท สัมผัส และศึกษาการยอมรับของผลิตภัณฑ์ ...
    • The Appropriate chef’s uniforms design with the chef’s performance in the thai kitchen 

      Soiraya, Bussara; Na Songkhla, Acharawan; Hattayananont, Autcha (2014-07-17)
      This research is the designing of chef apparel in order to appropriate with their tasks in Thai kitchen. The objective of this research are to design the appropriate chef apparel to work in the Thai kitchen and study the ...
    • Assessments of knowledge and understanding, utilization and satisfaction of students toward learning activities in flower arrangement subject based on thailand qualification framework 

      Daochareonporn, Nion; Sorose, Apirat; Rampeungjit, Rungrutai (2014-06-26)
      The purpose of this research was to assess the knowledge and understanding, utilization and satisfaction of students toward learning activities in flower arrangement subject. The research sample was 93 of the first year ...
    • Attitude to work in factory of garment industy of students in Rajamangala University of Technology Phra Nakhon 

      Khaengpenkhae, Sattha; Rattananarapan, Jutauip; Chantrapakajee, Sutee (2012-04-26)
      This research aims to study and compare the attitudes of students. Faculty of Home Economics Technology. Are working in garment factories. The sample is used. Students in Division of Fashion Merchandising Technology and ...
    • Attitudes towards Home Economics Profession of Students of the Faculty of Home Economics Technology, Rajamangala University of Technology, Phra Nakhon 

      กรประภา อุบลจันทร์ (2012-03-28)
      The objectives of this research are to study and find the relation between the attitudes towards Home Economics Profession of students of the Faculty of Home Economics Technology, Rajamangala University of Technology, ...
    • Bags development of textiles fiber and fabric from umbrella plant (cyperus involucratus roxb.) with water repellent technology for economic community development in Buriram Province 

      Hattayananont, Autcha; อัชชา หัทยานานนท์; Theeramongkol, Praparnporn; ประพาฬภรณ์ ธีรมงคล (2020-08-17)
      The proposes of this research were to study the development of bag products with textiles, fibers and fabrics from decorative flowing water-resistant coating to promote community economy in Buri Ram Province. With the ...
    • Bakery products development from the banana pseudo-stems and waste from dried banana production at ban bang ta chocommunity enterprise, Sing Buri Province for sustainable commerce 

      Soteyome, Thanapop; ธนภพ โสตรโยม; Kee-ariyo, Chayapat; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; Sakulyunyongsuk, Nopporn; นพพร สกุลยืนยงสุข (2022-05-11)
      Bakery Products Development from the Banana Pseudo-stems and Waste from Dried Banana Production at Ban Bang Ta Chom Community Enterprise, Sing Buri Province for Sustainable Commerce. Research on bakery product development ...
    • Bakery products development from the banana pseudo-stems and waste from dried banana production at ban bang ta chom community enterprise, Sing Buri Province for sustainable commerce 

      Soteyome, Thanapop; ธนภพ โสตรโยม; Kee-Ariyo, Chayapat; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; Sakulyunyongsuk, Nopporn; นพพร สกุลยืนยงสุข (2020-08-14)
      Bakery Products Development from the Banana Pseudo-stems and Waste from Dried Banana Production at Ban Bang Ta Chom Community Enterprise, Sing Buri Province for Sustainable Commerce. Research on bakery product development ...
    • Banana flour is substance to the stability of coconut milk ice cream 

      ชญาภัทร์ กี่อาริโย; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ชมภูนุช เผื่อนพิภพ; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; นพพร สกุลยืนยงสุข (2012-04-26)
      การศึกษาการใช้แป้งกล้วยเป็นสารให้ความคงตัวในไอศกรีมกะทิ เนื่องจากต้องการเพิ่มมูลค่าให้กับกล้วยน้ำว้า ซึ่งเป็นผลไม้ของไทย จากการทดลองได้ทำการศึกษาปริมาณการใส่แป้งกล้วยในไอศครีมกะทิ 4 สูตร 1.5, 4, 7.5และ 9 กรัม พบว่า ...
    • Care label and symbol for textile products 

      Theeramongkol, Praparnporn; Hattayanont, Autcha; Pichitdej, Tritika; ประพาฬภรณ์ ธีรมงคล; อัชชา หัทยานานนท์; ไตรถิกา พิชิตเดช (2016-09-02)
      This research is Care label and Symbol design for native textile products. The purpose of this research were 1) to study and design the care label and symbol design of native textile products. 2) to design the care label ...
    • Characteristics of successful entrepreneur : case study of pailin couture 

      Kringern, Katethip; Chavalekyangkul, Siraporn; Na Songkhla, Acharawan; Nackwashara, Pujjana; เกศทิพย์ กรี่เงิน; ศิราภรณ์ ชวเลขยางกูร; อัจฉราวรรณ ณ สงขลา; พจนา นาควัชระ (2020-01-07)
      The purposes of this research were to explore 1) the characteristics of successful entrepreneur: case study of Pailin Couture and 2) the factors affecting of self- employed of students who study major in fashion clothing ...
    • Chili powder sprinkled on rice added with ginkgo biloba. 

      Manarote, Apinya; อภิญญา มานะโรจน์; Tubbiyam, Prassanee; ปรัศนีย์ ทับใบแย้ม (2022-05-08)
      Vegetarian rice seasoning supplement with ginkgo seeds is an alternative product for health-conscious consumers as well as adds value to ginkgo seeds. In this research, the basic formula of rice seasoning was selected and ...