Now showing items 1-20 of 209

    • Analysis of Grounding System Overvoltage in High Voltage Substation by ATP/EMTP 

      Chalardsakul, Tanawat (2010-08-27)
      The analysis of the grounding system overvoltage in High voltage substation will be held at Bumnetnarong substation, Electricity Generating Authority of Thailand ( EGAT ) by using ATP draw for grounding system’s model of ...
    • An analysis on the efficiency of the usage of buildings 

      Huayhongthong, Ratimakant; Anucharnan, Angsana; Deejai, Payao; รติมากานต์ ห้วยหงษ์ทอง; อังสนา อนุชานันท์; พเยาว์ ดีใจ (2016-09-02)
      โครงการวิจัย เรื่อง การวิเคราะห์ประสิทธิภาพการใช้อาคารเรียน คณะเทคโนโลยีคหกรรมศาสตร์ มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาและวิเคราะห์การใช้พื้นที่อาคารเรียน โดยเฉพาะห้องเรียน ทฤษฎีและห้องปฏิบัติการ คณะเทคโนโลยีคหกรรมศาสตร์ ...
    • An Analytical Study of art invents from Thai art in Rattanakosin island 

      Phongsai, Sucheera; SihaWattakul, Piyathida; chunthkul, Sukunya; Jaiton, Anusorn (2014-06-13)
      The purposes of this research were to analyze types and displays of fresh flower and banana leaf works in Thai arts at the temples in Rattanakosin Island and to set the product layouts and displays. ...
    • Application of germinated brown rice in Thai deserts 

      เพ็ชรรัตน์, เกศรินทร์; กี่อาริโย, ชญาภัทร์; สกุลยืนยงสุข, นพพร; แช่ตั้ง, ดวงรัตน์ (2012-04-23)
      Development Project of Application of germinated brown rice in Thai deserts aimed to develop 3 kinds of Thai dessert recipes and process which consisted of Bua loi Frozen, Taohuay, Lot Chong (A traditional Thai dessert ...
    • Application of Replacing Watermelon Seeds (Waste) by Peanuts in Thai Foods. 

      Tungsatitporn, Dduangkamol; Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; ดวงกมล ตั้งสถิตพร; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง (2016-09-01)
      The purpose of this study was physical and chemical analysis of watermelon seeds (waste) the markets , Study of optimize replacing watermelon seeds (waste) by peanuts in thai foods process and consumer acceptability ...
    • Application of Watermelon Rinds for Bakery Products 

      Keeariyo, Chayapat; Chomchom, Nantawan; Thedkwanchai, Sumapar; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; นันทวัน ชมโฉม; สุมภา เทิดขวัญชัย (2016-09-03)
      The purpose of the application of watermelon rinds for bakery products is to study an appropriate amount of used watermelon rinds in four of bakery products, such as cookie bar, fruit cake, Eclair with vanilla cream and ...
    • Application of Watermelon Rinds for Convenience Foods Production 

      Pedcharat, Kasarin; Saetang, Duangrat; Tungsatitporn, Duangkamol; เกศรินทร์ เพ็ชรรัตน์; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; ดวงกมล ตั้งสถิตพร (2016-09-01)
      A study of the watermelon rind the right to produce the best recipe Watermelon Cake. The ratio of the total amount of chicken. The third level is 28:17 watermelon rind that has an average overall score 7.03, 7.00, 7.00, ...
    • Application of Watermelon Rinds for lce-cream and Desserts. 

      Sakulyunyongsuk, Nopporn; Thedkwanchai, Sumapap; Saetang, Duangrat; นพพร สกุลยืนยงสุข; สุมภา เทิดขวัญชัย; ดวงรัตน์ แซ่ตั้ง; กัลทิมา เชาว์ชาญชัยกุล; ปิยะพงษ์ ปานแก้ว; วรนุช ดีละมัน (2016-08-31)
      การประยุกต์ใช้เปลือกแตงโมในผลิตภัณฑ์ไอศครีมและขนมหวาน มีวัตถุประสงค์เพื่อพัฒนาผลิตภัณฑ์ ไอศครีม เยลลี่ และแยมจากเปลือกแตงโมที่เหลือทิ้งมา ศึกษาคุณสมบัติทางกายภาพ ทางเคมี ทางด้านประสาท สัมผัส และศึกษาการยอมรับของผลิตภัณฑ์ ...
    • The Appropriate chef’s uniforms design with the chef’s performance in the thai kitchen 

      Soiraya, Bussara; Na Songkhla, Acharawan; Hattayananont, Autcha (2014-07-17)
      This research is the designing of chef apparel in order to appropriate with their tasks in Thai kitchen. The objective of this research are to design the appropriate chef apparel to work in the Thai kitchen and study the ...
    • Assessments of knowledge and understanding, utilization and satisfaction of students toward learning activities in flower arrangement subject based on thailand qualification framework 

      Daochareonporn, Nion; Sorose, Apirat; Rampeungjit, Rungrutai (2014-06-26)
      The purpose of this research was to assess the knowledge and understanding, utilization and satisfaction of students toward learning activities in flower arrangement subject. The research sample was 93 of the first year ...
    • Attitude to work in Factory of Garment lndusty of Students in Rajamangala University of Technology Phra Nakhon 

      Khaengpenkhae, Sattha; Rattananarapan, Jutauip; Chantrapakajee, Sutee (2012-04-26)
      This research aims to study and compare the attitudes of students. Faculty of Home Economics Technology. Are working in garment factories. The sample is used. Students in Division of Fashion Merchandising Technology and ...
    • Attitudes towards Home Economics Profession of Students of the Faculty of Home Economics Technology, Rajamangala University of Technology, Phra Nakhon 

      อุบลจันทร์, กรประภา (2012-03-28)
      The objectives of this research are to study and find the relation between the attitudes towards Home Economics Profession of students of the Faculty of Home Economics Technology, Rajamangala University of Technology, ...
    • Bakery products development from the banana pseudo-stems and waste from dried banana production at ban bang ta chom community enterprise, Sing Buri Province for sustainable commerce 

      Soteyome, Thanapop; ธนภพ โสตรโยม; Kee-Ariyo, Chayapat; ชญาภัทร์ กี่อาริโย; Sakulyunyongsuk, Nopporn; นพพร สกุลยืนยงสุข (2020-08-14)
      Bakery Products Development from the Banana Pseudo-stems and Waste from Dried Banana Production at Ban Bang Ta Chom Community Enterprise, Sing Buri Province for Sustainable Commerce. Research on bakery product development ...
    • Care label and symbol for textile products 

      Theeramongkol, Praparnporn; Hattayanont, Autcha; Pichitdej, Tritika; ประพาฬภรณ์ ธีรมงคล; อัชชา หัทยานานนท์; ไตรถิกา พิชิตเดช (2016-09-02)
      This research is Care label and Symbol design for native textile products. The purpose of this research were 1) to study and design the care label and symbol design of native textile products. 2) to design the care label ...
    • Characteristics of successful entrepreneur : case study of pailin couture 

      Kringern, Katethip; Chavalekyangkul, Siraporn; Na Songkhla, Acharawan; Nackwashara, Pujjana; เกศทิพย์ กรี่เงิน; ศิราภรณ์ ชวเลขยางกูร; อัจฉราวรรณ ณ สงขลา; พจนา นาควัชระ (2020-01-07)
      The purposes of this research were to explore 1) the characteristics of successful entrepreneur: case study of Pailin Couture and 2) the factors affecting of self- employed of students who study major in fashion clothing ...
    • Classroom Research Project for Develop Learning and Teaching in Faculty of Home Economics 

      อภิรัติ, โสฬศ; เสาวลักษณ์, คงคาฉุยฉาย; ธนภพ, โสตรโยม; นิอร, ดาวเจริญพร (2010-08-27)
      การวิจัยครั้งนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อเปรียบเทียบผลสัมฤทธิ์ทางการเรียนระหว่างนักศึกษากลุ่มที่มีการทดสอบย่อยก่อนเรียนกับกลุ่มนักศึกษาที่ไม่มีการทดสอบย่อยก่อนเรียน และเพื่อศึกษาเจตคติต่อการเรียนของนักศึกษากลุ่มที่มีการทดสอบย่ ...
    • The Commercial market of banana flour : a case study of bakery business in Bangkok 

      Phuapisit, Patcharinporn; Wongkamhaengharn, Kwanrutai; Mahain, Jiraporn; Wattanametha, Phussadee; พัชรินทร์พร ภู่อภิสิทธิ์; ขวัญฤทัย วงศ์กำแหงหาญ; จิรพร มหาอินทร์; ผุสสดี วัฒนเมธา (2017-10-30)
      The objectives of this research are to study marketing mix factors of banana flour in bakery business, to study organizing factors of banana flour in bakery business and to provide them marketing guidelines of banana flour ...
    • Competitive Technological Database Development Project to Support Technology Transfer on 

      Peerapatchara, Juta; Pratip Na Tarang, Suvan (2010-08-28)
      The purposes of this research were to collect the data about Thai cuisine from four regions, to design and implement database about Thai cuisine and transfer on internet and to tranfer the technological database about Thai ...
    • Conservation and publicizing of Thai flowers art : Wedding case study 

      Srihawattanakul, Piyathida; ปิยะธิดา สีหะวัฒนกุล; Chantakul, Sukunya; สุกัญญา จันทกุล; Owajariyapitak, Darunee; ดรุณี โอวจริยาพิทักษ์; Kaewwongsiri, Manit; มานิตย์ แก้ววงษ์ศิริ; Thaitiang, Araya; อารยะ ไทยเที่ยง; Jaiton, Anusorn; อนุสรณ์ ใจทน (2016-09-08)
      The purpose of the study is as follows : 1) to collect and study Thai floral art in wedding ceremony 2) to produce the digital media namely Thai floral art in wedding ceremony 3) to survey the satisfaction of the target ...
    • Creating and Evaluating the Effectiveness of Computer Assisted Instruction of subject Electric Power System Analysis Chapter 1-2. 

      Chalardsakul, Tanawat (2010-08-27)
      The purposes of the research were to create computer assisted instruction for Electric Power System Analysis Chapter 1-2 to find out the efficiency validation of computer assisted instruction based on the standard of 90/90, ...